Siku-Moto MC


Yhteinen kiinnostus moottoripyöriin oli kova ja tarve oman kerhon saamiselle poltti monen ajatuksissa jo Kokko Treffenissä keväällä 1996.

Kuume omasta kerhosta sai lisää tulta alle Kuivaniemen pitäjänmarkkinoilla kesällä 1996, johon oli kutsuttu motoristeja Simosta ja Kuivaniemestä.

Oman kerhon perustaminen sai päätepisteensä Kuivaniemen vanhalla lomakylällä, Koulunrannassa. Moottoripyöräkerhon perustava kokous pidettiin 11.9.1996 Kokouksessa oli läsnä 15 kerhon pioneeria.

Kerho perustettiin yhteisellä päätöksellä, mutta mikä ihme yhdistykselle nimeksi ? Paperille kirjattiin nimiehdotuksia ja sitten niistä äänestettiin paras vaihtoehto. Nimeksi tuli Siku-Moto ry,
eli Simon ja Kuivaniemen motoristit ry. Nimilyhenne on herättänyt mielenkiintoa kokoontumisajoissa
ja sen historiaa on vuosien varrella avattu kokoontumisajoissa eri puolilla Suomea.Nasu-kokkoontuminen 1997 --- Kiilopään Kontioralli 2000 --- Kirjavankierros 2005

Nykyisen Päämajan Koivuniemen vanhan koulurakennuksen
kerho sai käyttöönsä 1.8.2001 Kuivaniemen kunnalta.Päämajaa, pihapiiriä ja pihapiirin muita rakennuksia on kunnostettu talkoohengessä vuosien varrella ja näin tilojen kuntoa on vuosi vuodelta parannettu. Kiitos siitä kuuluu myös Iin kunnalle (Kuivaniemen kunta yhdistyi Iin kunnan kanssa 1. tammikuuta 2007), joka on luovuttanut meteriaaleja kunnostustöihin. Kerhon jäsenmäärä on vuosien varrella kasvanut 15 jäsenestä nykyiseen yli 120 jäseneen.
Kerhon alkuperäiset jäsenet olivat Simosta ja Kuivaniemestä, nykyinen jäsenistö on maantieteellisesti jakaantunut lähes koko Suomen alueelle. Kerho on avoin kaikille moottoripyöräilystä kiinnostuneille henkilöille, ilahduttavaa jäsenistössä on ikäjakauma sekä naisten suuri osuus.
Kerhon nuorin jäsen on hieman yli kaksikymmen vuotias ja vanhin jäsen on jo täyttänyt kunnioitettavat 70 vuotta ja jatkaa edelleen moottoripyöräilyä. Kerhon toimesta on osallistuttu vuosittain sotiemme veteraanien auttamiseen, milloin polttopuunteossa milloin lumitalkoissa. Naisia jäsenistöstä on kolmasosa ja heitä on kiittäminen lukuisista kerholla järjestetyistä tapahtumista ja niiden toteutumisesta.

Sikun I Kevätkohellus ---- Sikun II Kevätkohellus

Keväällä 2014 järjestettiin Sikun VII Kevätkohellus, näin se aika kuluu. Vuosien varrella Siku-Moton jäsenistö on osallistunut aktiivisesti kokoontumisajoihin eri puolella Suomea.

Matkalla Nasu-kokkootumiseen 1996 --- Nasu-kokkoontuminen 1997Matkalla Nuorgamin Kontioralliin 1999 --- Levin Kontioralli 2003Kokko Treffen 2005

Hailuotoajo 2005 --- Kirjavankierros 2006Nasu-kokkoontuminen 2006 --- Siikajoen Kontioralli 2006SIKU-MOTO MC 10 vuotta

Lue 10 v juhlajulkaisu10 vuotta tuli täyteen kerhon perustamisesta ja asiaa juhlittiin mieleen painuvin menoin.

Bomber Weekend 2006 --- Bomber Weekend Virtasalmella 2008


Paluumatka Ponutaipaleelta 2008 --- Ponutaipaleella 2009


Kirjavankierros 2013 --- Nasu-kokkoontuminen 2013


Lukemattomia muita kokoontumisajoja, joihin kerhon jäsenet ovat osallistuneet ja edustaneet kerhoa, kerho kiittää ja kumartaa heille. Kerhon palkintohyllyllä on lukuisia palkintoja eri kokoontumisajoista Suomessa, niin suurimpana kerhona kuin pisimmän ajomatkan tehneinä, muistona jäsenistön aktiivisuudesta.

Palkinnot 1996-2000 --- Palkinnot 1996-2013Kerho on osallistunut myös muiden kokoontumisajojen järjestelyihin. 14. Motoristien Syyssäpinät 2006, oli ensimmäinen kerholla järjestetty kokoontumisajo.

Talkoilla Syyssäpinöiden järjestelyä --- Säpinöiden aloituspaivän aamu


ja osallistujia saapuu edelleen lisää. Hyvin sujuneiden järjestelyiden ja suuren osanottaja määrän innoittamana kerholla alettiin miettimään oman kokoontumisajon järjestämistä ja sen ajankohtaa.
Ensimmäinen kerhon oma kokoontumisajo päätettiin toteuttaa jo 2007, ajankohdaksi päätettiin toukokuun viimeinen viikonloppu. Ajankohdan mukaan kokoontumisajokin sai nimensä,

Kevätkohellus.Kontiorallin tarkastuspiste 2009 Ranualla, MP 69:n apuna.3. Kansainvälinen X4-miitti kerholla 2011
sivun yläosaan->


.